Βόρεια Εύβοια, περιγραφή και οριοθέτηση μη καμένων εκτάσεων
Με την παρούσα εργασία για την Βόρεια Εύβοια, επιχειρούμε την περιγραφή και οριοθέτηση των εκτάσεων που δεν κάηκαν, από την καταστροφική πυρκαγία του Αύγουστου του 2021.
Με την παρούσα εργασία για την Βόρεια Εύβοια, επιχειρούμε την περιγραφή και οριοθέτηση των εκτάσεων που δεν κάηκαν, από την καταστροφική πυρκαγία του Αύγουστου του 2021.
Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας μας. Με αυτή την αφορμή δημιουργήσαμε την ιστορία ενός σπόρου που έγινε δάσος. Διαβάστε περισσότερα.
Τα απαιτητικά σχέδια, που δημιουργήθηκαν με μια επίπονη διαδικασία εκσκαφής και καταγραφής των περίπλοκων συστημάτων, είναι τέχνη από μόνα τους, τιμώντας την ομορφιά ενός μέρους των φυτών που οι περισσότεροι δεν σκέφτονται ιδιαίτερα.
Το 2021 κατατάσσεται ως μακράν το χειρότερο έτος των τελευταίων 13 χρόνων σε ό,τι αφορά στη συνολική καμένη έκταση της χώρας μας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Διαβάστε την δημόσια διαβούλευση της Δ.Δ. Δωδεκανήσου για το πλατώνι της Ρόδου και δείτε πως μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτή
Υπεγράφη την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης Ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Στρατηγικού Σχεδιασμού για το Νέο Δάσος της Βόρειας Εύβοιας, ανάμεσα στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τη «ΥΛΗ – Διαχείριση & Προστασία Περιβάλλοντος» με τίτλο: «Master Plan Για Το Νέο Δάσος».
Τη χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Κλιματική Κρίση και την Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή των πολιτών και με κεντρικό πυλώνα την πρόληψη, προανήγγειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.
Δεκτή έγινε από το ΣτΕ η προσφυγή που είχε υποβληθεί τον Οκτώβριο 2020 από επτά οργανώσεις κατά της απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/2956/03.07.2020 (ΦΕΚ Β΄ 2773) για τους δασικούς χάρτες.
Από το 2017 ο αριθμός των πυρκαγιών στην Πορτογαλία μειώθηκε κατά 65% και οι καμένες εκτάσεις κατά 66%, σε σχέση με την περίοδο 2008-2017.
Διαβάστε την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια όπως τα επεξεργάστηκε η ΥΛΗ.
Άρθρο της Αλεξάνδρας Κουπαράνη
Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
Ένα μεγάλο μέρος του Αμαζονίου βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής, κινδυνεύοντας να μετατραπεί από τροπικό δάσος σε σαβάνα, χωρίς επιστροφή, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.
ΥΛΗ Newsletter