Ελληνικά Δάση & Κλιματική Αλλαγή – Εξέλιξη & Προσαρμογή

Ημερίδα με θέμα “Ελληνικά Δάση και Κλιματική Αλλαγή – Εξελίξεις και Προσαρμογή”, διοργανώθηκε στις την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 στο ξενοδοχείο Αμαλία από την ΥΛΗ – Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος, την Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη.

Την εισηγητική ομιλία στην ημερίδα έκανε ο Δρ Δημήτριος Λάλας, Καθηγητής Πανεπιστημίου, τ. Πρόεδρος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ομιλίες πραγματοποίησαν η Δρ. Καλλιόπη Ραδόγλου, Καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Θέμης Αδαμόπουλος, εκπροσωπώντας την ΥΛΗ – Διαχείριση & Προστασία Περιβάλλοντος, ο Δρ. Παναγιώτης Μιχόπουλος, Ερευνητής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Δρ. Παναγιώτης Τρίγκας, Λέκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια ακολούθησε Συζήτηση – Στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον Σάκη Κουρουζίδη από την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη και την συμμετοχή του Δημήτρη Ιμπραήμ, Συντονιστή εκστρατειών της Greenpeace για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια, της Εύης Κορακάκη, Υπεύθυνης Δασικών Προγραμμάτων του WWF – Ελλάς, της Κωνσταντίνας Ντεμίρη, Υπεύθυνης Θεμάτων Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Νικόλαου Πάγκα από την Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Μπορείτε να κατεβάσετε τις περιλήψεις των ομιλητών:

📚 Δρ. Καλλιόπη Ραδόγλου – Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα Δασικά οικοσυστήματα.Προτεινόμενα διαχειριστικά μέτρα για την ενίσχυσης της προσαρμογής τους

📚 Θέμης Αδαμόπουλος – Η απογραφή δασών ως εργαλείο σχεδιασμού μέτρων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

📚 Παναγιώτης Μιχόπουλος – Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον οργανικό άνθρακα των δασικών εδαφών

📚 Παναγιώτης Τρίγκας – O ρόλος των καταφυγίων στη διατήρηση της δασικής χλωρίδας και βλάστησης υπό συνθήκες κλιματικής αλλαγής

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και την εκπομπή Econews για την εκδήλωση.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε στο επόμενο έργο σας?

Επικοινωνίστε μαζί μας