Συμμετοχή της ΥΛΗ στο Διεθνές Συνέδριο «Αλλάζοντας τις Πόλεις»

Η εταιρεία ΥΛΗ συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο «Αλλάζοντας τις Πόλεις» (Changing Cities) που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εργαστήριο Μορφολογίας και Σχεδιασμού Αστικού Χώρου – Διευθύντρια Καθ. Α.Γοσποδίνη) σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Συνέδριο διεξήχθη στην Κέρκυρα από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2022 και παρουσιάστηκε πλήθος ερευνητικών εργασιών εστιασμένων σε θέματα Χωρικού Σχεδιασμού, Τοπίου, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Κοινωνικοοικονομικών διαστάσεων της αστικής ανάπτυξης.

Η εταιρεία μας παρουσίασε την εργασία των Ν.Πάγκα και Η.Αποστολίδη με  θέμα: «Κατευθύνσεις του περιβαλλοντικού σχεδιασμού σε περιαστικές περιοχές μίξης δάσους-οικισμών και σε διάσπαρτους οικισμούς σε δάση, ευάλωτες σε δασικές πυρκαγιές» (“Environmental planning directions in peri-urban residential areas and scattered settlements vulnerable to forest fires”).

📄Μπορείτε να κατεβάσετε την εργασία από εδώ.

Η παρουσίαση έγινε στις 21 Ιουνίου από τον Ν. Πάγκα στο πλαίσιο της ενότητας «Καινοτόμες προσεγγίσεις Αστικού Σχεδιασμού» στην οποία προήδρευσε ο Καθ. Πολεοδομίας του ΕΜΠ, Κ. Σερράος.

Η εργασία έχει περιληφθεί στο βιβλίο με τίτλο: “Innovative urban planning approaches”, το 12ο της σειράς εκδόσεων του Σπουδαστηρίου Πολεοδομικών Ερευνών της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, από τις Εκδόσεις Σάκκουλα.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε στο επόμενο έργο σας?

Επικοινωνίστε μαζί μας