Ένας σπάνιος φτερωτός επισκέπτης στο Δέλτα Αξιού

Ένας σπάνιος φτερωτός επισκέπτης από τη Σιβηρία εντοπίστηκε τις ημέρες αυτές από ορνιθοπαρατηρητή πουλιών στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ένας λιμνοδρόμος Limnodromus scolopaceus στο παράκτιο ανάχωμα Καλοχωρίου-Δέλτα Αξιού.

Φώτο: Κώστας Σταφυλίδης

Ο λιμνοδρόμος είναι παρυδάτιο είδος που αναπαράγεται στη Σιβηρία και διαχειμάζει κανονικά στις νότιες ΗΠΑ έως τη Γουατεμάλα. Κατά το φετινό του μεταναστευτικό ταξίδι έχασε το δρόμο του και βρέθηκε στην περιοχή μας. Η παρουσία του στο Δέλτα του Αξιού είναι η μόλις τρίτη καταγραφή για τη χώρα μας -η πρώτη ήταν το 1962 και η δεύτερη το 2003, και οι δύο στο Πόρτο Λάγος- ενώ είναι ελάχιστες οι καταγραφές του είδους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατανομή του είδους μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η περιοχή του παράκτιου αναχώματος Δέλτα Αξιού φιλοξενεί σπάνια μεταναστευτικά πουλιών. Τα προηγούμενα χρόνια είχε καταγραφεί μία πουπουλόπαπια, τρεις ερυθρόλαιμοι φαλαρόποδες και ένας κόκκινος φαλαρόποδας, ένας ρωσόγρυγγας, μια χαμωτίδα, μία σούλα, μία βελουδόπαπια, μία πουπουλόπαπια και μία κοκκινόχηνα.

Πηγή: axiosdelta.gr

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε στο επόμενο έργο σας?

Επικοινωνίστε μαζί μας